CargoBike Short Steps

CargoBike Long Steps

CargoTrike Steps

CargoBike Shadow Steps

Riksja

Shimano STEPS

De Elektrische CargoBikes en Trikes zijn uitgevoerd met het Shimano STEPS systeem. Dit systeem is relatief licht in gewicht, geeft een goede ondersteuningen heeft een groot bereik, is betrouwbaar en heeft veel extra’s. Het systeem is eenvoudig te bedienen via een display en een bediening dicht bij de duimen, u houdt de handen op het stuur tijdens het bedienen. Ook is de Shimano STEPS voorzien van een Walk assist voor extra ondersteuning wanneer je naast de fiets loopt.

Uitvoeringen

De Steps modellen zijn leverbaar met 2 versnellingsautomaat, een Shimano 7 versnellingsnaaf, een NuVinci traploze versnellingsnaaf en een 8 versnelling premium naaf met automatische schakeling (Di2).

Di2

De Di2 uitvoering van de STEPS is één geheel met de elektronica, dit houdt in dat de motor zijn kracht vermindert wanneer de naaf moet schakelen. Ook kan dit systeem zo ingesteld worden dat de naaf automatisch terug schakelt naar de ingestelde versnelling wanneer u stil staat, zodat u de fiets klaar staat om in de juiste versnelling weg te fietsen.

Automatisch Schakelen

Met de combinatie van onze motor en de interne Di2-naafversnelling profiteer je maximaal van de volledig automatische schakelfunctie. Om de automatische schakeling naar de juiste versnelling soepel te laten verlopen, worden de torsie, snelheid en cadans nauwkeurig gemeten. Je kunt altijd terugkeren naar handmatig schakelen als dat beter uitkomt.

Actie radius

Let op bij een Bakfiets is het erg lastig om een actie radius af te geven. Dit kan variëren tussen de 20 en 100 kilometer. Er hangt daarbij veel af van het totaal gewicht van de fiets met belading, de mate van meefietsen door de berijder en de manier van rijden. Ook het terrein waar gereden wordt is van invloed, denk aan stadsverkeer en of u veel heuvel op moet fietsen. U kunt de actieradius verhogen door met harde banden te fietsen en weg te fietsen in een lage versnelling.

Accu:

De Accu van de Shimano steps is 36 volt, 418 Wh en heeft een los gewicht van 2,55kg. Interessant detail: een losse accu kost slechts € 399,-. Vanaf ca mei 2017 is er ook een 500Wh accu leverbaar tegen een meerprijs van 179 euro, losse verkoopprijs: € 575,-

Snellader:

De meegeleverde lader voor de accu is een zogenaamde snellader, deze is zo afgesteld dat u in ca 2 uur tijd al weer 70% vulling heeft. De hele accu opladen duurt ca 4 uur.

Fietscomputer:

De display op uw stuur is ook meteen een fietscomputer, hij geeft behalve de staat van de accu, de nog resterende kilometers en de ondersteuningsstand ook de snelheid en de gefietste afstand aan.