• Sinds 2013
  • Fysieke winkel in Amsterdam
  • Ruime voorraad
  • Gratis verzending onderdelen vanaf € 75
  • International Shipping

Wij zijn aangesloten bij het NFP (Nationale Fiets Projecten) als erkend rijwielhandelaar.

Lees hieronder meer over het fietsplan en de voordelen ervan.


Fietsen met voordeel!

 

Biedt jouw werkgever een fietsplan aan? Dan heb jij geluk! Een fiets behoort namelijk tot de meest favoriete secundaire arbeidsvoorwaarden! Met een fietsplan kun je een nieuwe (elektrische) fiets aanschaffen met belastingvoordeel. En dat voordeel is gemiddeld wel 40%. Het mooie is dat dit belastingvoordeel ook geldt voor een verzekering en/of Nationale Fietsbonnen voor onderhoud.

 

Belastingvoordeel?

 

Jouw werkgever biedt het fietsplan aan. Maar hoe krijg je dan belastingvoordeel? Je zoekt zelf een nieuwe fiets uit, maar je werkgever betaalt deze. In feite heb je een schuld aan je werkgever, die je mag terugbetalen door tijdelijke verlaging van je brutoloon. Omdat je brutoloon tijdelijk wordt verlaagd, betaal je ook minder inkomstenbelasting. En daar zit het 'm in!

 

Rekenvoorbeeld

 

Stel je koopt een fiets van € 1.000. Dat betekent dat je ook € 1.000 x 40% = € 400 minder belasting hoeft te betalen aan het eind van het jaar. Die hou je dus in je zak! Je hebt weliswaar € 1.000,- minder loon ontvangen, maar verruild voor een fiets van dezelfde waarde. Hierdoor heb je € 400,- aan belasting bespaard, die je wel had moeten betalen als je € 1.000 meer loon zou hebben ontvangen. Omdat je die € 400,- nu mag houden, heeft de fiets je dus geen € 1.000 gekost, maar € 1.000 - € 400 = € 600. De 40% belasting over je loon is veranderd in 40% voordeel op je fiets.

 

Verzekering en Nationale Fietsbon

 

Naast de fiets, kun je ook een fietsverzekering en de Nationale Fietsbon met belastingvoordeel kopen. En dat is handig! Want wanneer je met je nieuwe fiets de winkel uitloopt of thuis laat bezorgen is de fiets direct verzekerd. Bij ons sluit je de door de Consumentenbond ‘best geteste’ en ‘beste koop’ 3-jarige fietsverzekering van Kingpolis af. Je kunt je stadsfiets tegen diefstal verzekeren of kiezen voor casco compleet-dekking. De elektrische fiets verzeker je met een casco compleet-dekking. Wanneer je de verzekering via ons afsluit, profiteer je niet alleen van de scherpe tarieven maar ook op het fiscale voordeel op de verzekering! Bekijk hier onze tarieven voor de stadsfiets of de elektrische fiets.

De Nationale Fietsbon gebruik je voor reparatie, onderhoud of accessoires voor je nieuwe fiets! Deze zijn drie jaar geldig en hoeven dus niet gelijk gebruikt te worden.

 

Voordelen van een fietsplan

 

  • Fiscaal voordeel; nergens goedkoper
  • Aanschaf van de fiets via erkende rijwielhandelaren
  • Alle merken en soorten fietsen zijn mogelijk
  • Via je werkgever; dus vertrouwd!

 


Veelgestelde vragen voor medewerkers

 

Wat is een fietsplan?

Met het fietsplan koop je via je werkgever een fiets, eventueel uitgebreid met een fietsverzekering en/of de Nationale Fietsbon met belastingvoordeel. Je betaalt het pakket met brutoloon (of vakantiegeld , overuren, etc) terug aan je werkgever. Omdat je terugbetaalt met brutoloon, hoef je over dat bedrag geen inkomstenbelasting te betalen. Dat levert je gemiddeld 40% belastingvoordeel op!

 

Wat zijn de voordelen van een fietsplan?

Het grootste voordeel voor jou als medewerker is het belastingvoordeel op de aanschaf van de fiets en eventueel fietsverzekering en/of Nationale Fietsbon. Daarnaast is fietsen gezond en behoort parkeerstress tot het verleden. Er zijn geen files en het is goed voor het milieu.

 

Zijn er ook kosten aan verbonden?

Deelname aan het fietsplan is gratis! Ook voor je werkgever, trouwens. Uiteraard betaal je de aanschaf van de fiets en eventueel de fietsverzekering en/of Nationale Fietsbon wel terug met bijvoorbeeld brutoloon. Het belastingvoordeel loopt snel op en is gemiddeld 40%. Let op: rijwielhandelaren kunnen een extra (netto) toeslag in rekening brengen aan deelnemers van het fietsplan. Dit gebeurt met name bij sterk afgeprijsde fietsen. Deze toeslag (15% over de verkoopprijs tot € 1.000,- met een maximum van € 150,-) wordt vaak achteraf bij de levering van de fiets in rekening gebracht. Geef daarom bij de rijwielhandelaar aan dat je via het fietsplan van Nationale Fiets Projecten een fiets komt uitzoeken. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Mag ik meedoen aan het fietsplan?

Iedereen die regelmatig op de fiets naar het werk komt of dat van plan is, kan meedoen aan het fietsplan. Oók als je verder dan 15 kilometer van het werk en (een deel van) de woon-werkrit fietst. Je werkgever kan wel bepaalde voorwaarden stellen aan deelname. Uiteraard is het belangrijk dat je werkgever is aangesloten bij ons.

 

Ik heb al eens eerder meegedaan, wanneer mag ik weer deelnemen?

Jouw werkgever bepaalt wanneer je mag meedoen aan het fetsplan. Dat kan 1 x per 3 jaar zijn, maar ook 1 x per jaar. Wanneer de terugbetalingstermijn nog niet helemaal is afgelopen (de fiets had in 36 maanden terugbetaald moeten worden en die termijn is nog niet voorbij), raden wij af om een nieuwe fiets te bestellen. De werkgever bepaalt zelf in welke termijnen of met welke brutoloonbestanddelen (zoals brutoloon, vakantiedagen/uren/geld) de fiets afbetaald moet worden.

 

Wat is het maximum bedrag voor de fiets waar ik belastingvoordeel over heb?

Je werkgever bepaalt de hoogte van het bedrag waarover je belastingvoordeel ontvangt. Veel werkgevers hanteren nog het bedrag van € 749,- vanuit de 'oude' fiscale fietsregeling. Koop je een duurdere fiets dan het maximum bedrag, dan ontvang je over het 'meerbedrag' geen belastingvoordeel. Dit betaal je dan netto. Je werkgever bepaalt uiteindelijk welk bedrag je mag verrekenen om belastingvoordeel te ontvangen.

 

Uit welke fietsen kan ik kiezen?

Bij ons staat keuzevrijheid voorop! Je kan kiezen uit alle merken en fietsen die verkrijgbaar zijn via de rijwielhandelaar. Er zijn inmiddels meer dan 2.800 rijwielhandelaren bij ons aangesloten. Je mag dus ook zelf kiezen bij welke rijwielhandelaar je de fiets koopt.

 

Wanneer en hoe kom ik in het bezit van de fiets?

Als je de fiets hebt uitgezocht en je werkgever de aanschaf van de fiets heeft goedgekeurd, vragen wij de rijwielhandelaar de fiets te bestellen of uit eigen voorraad te leveren. Hij laat je weten wanneer je de fiets kan komen ophalen.